23 Nisan 2017 Pazar

Tanıtım

18099 defa okundu

Yüksekokulumuzun Tarihçesi

Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Y.Ö.K. Genel Kurulunun 06.02.1995 tarihli kararıyla 1995 - 1996 öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü "Turizm ve Otelcilik" programı ile öğretime başlamıştır.

1997 - 1998 Öğretim yılında "Büro Yönetimi ve Sekreterlik" Programı ve "Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının ikinci öğretimi açılmış, 1998 - 1999 Eğitim-Öğretim yılında da "Büro Yönetimi ve Sekreterlik "Programı İkinci Öğretim, Teknik Programlar Bölümü "Su Ürünler"i Programı ve "Peyzaj" Programı açılarak aynı yıllarda ek kontenjanla öğrenci alınmıştır.

2003 - 2004 Öğretim yılında ise İktisadi ve İdari Programlar Bölümü "Muhasebe Programı" ve Teknik Programlar Bölümü "Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama" programları açılmış ve aynı yıl ek kontenjanla öğrenci alınmıştır.

2004 - 2005 Öğretim yılında normal öğretime devam eden Muhasebe programının ikinci öğretimi açılmış ve öğrenci alınmıştır.

2005 - 2006 Öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü bünyesinde "İnsan Kaynakları" Programı açılmış ve 40 öğrenci alınarak eğitim öğretime başlanmıştır. Yine aynı yıl Turizm ve Otel İşltmeciliği programına "Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık" sınıfı eklenerek, Turizm ve Otel İşletmeciliği programı hazırlık sınıfları oluşturulmuş ve öğretim süresi üç yıla çıkmıştır.

2006 - 2007 Öğretim yılında Yabancı Dil hazırlık sınıfları Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan alınarak Yüksekokulumuz bünyesinde öğretime başlamıştır. 

2007 - 2008 öğretim yılında, Teknik Programlar bünyesinde "Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık" Programı açılarak ek kontenjanla öğrenci alınmıştır.

Normal öğretime devam eden "Su Ürünleri", "Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama" ve  "Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık" programları kapatılmıştır.

Meslek Yüksekokulumuzda faaliyet gösteren 10 programa ilişkin yerleştirme puanları ve kontenjanları aşağıda tablo halinde verilmiştir.

BÖLÜMADI

TABAN PUANI

PUAN TÜRÜ

KONTENJAN

Aşçılık

329,95

YGS-4

40

Aşçılık İ.Ö

339,75

YGS-4

40

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

217,90

YGS4

40

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi

234,00

YGS2

40

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi İ.Ö.

194,16

YGS2

40

İnsan Kaynakları Yönetimi

221,48

YGS6

50

İnsan Kaynakları Yönetimi İ.Ö.

199,24

YGS6

50

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

200,72

YGS6

50

Peyzaj ve Süs Bitkileri

170,34

YGS6

50

Turizm ve Otel İşletmeciliği

178,45

YGS6

50

 


"Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkar edemez"
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


BAĞLANTILAR

GENEL


 Okulumuzun Tanıtımı

 

 Misyonumuz - Vizyonumuz

 

 Akademik Yayınlar

 

 İletişim

 

 Telefon Rehberi

 

 Tesisler