23 Nisan 2017 Pazar

Yeni Mezunlar için Özgeçmiş İpuçları Staj ve İş Görüşmesi Tüyoları Konferansı

28 Şubat 2017 Salı 13:12 tarihinde eklendi | 155 defa okundu

27.02.2016 tarihi saat 10.30’da Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencilerine yönelik düzenlenen “Yeni Mezunlar için Özgeçmiş İpuçları, Staj ve İş Görüşmesi Tüyoları” konulu konferansa Kasay Turizm Richess Restaurant’da Sommelier olarak çalışan ve Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşlem Bölümü 2010 yılı mezunlarımızdan olan Sayın Hür Turan TUNA konuşmacı olarak katılmıştır.

Konferansta ilk olarak konuşmacının iş tecrübeleri, çalışma koşulları ve eski işyerlerinden ayrılma sebepleri öğrencilere aktarılmıştır. Buna ilaveten,

·         Etkili bir özgeçmiş nasıl hazırlanır?

·         Staj başvuruları ve iş görüşmelerinde karşılaşılabilecek sorular nelerdir?

·         Ön Lisans sonrası eğitim hayatının nasıl devam ettirilebileceği gibi konulardan bahsedilmiştir.

Sorular ve cevaplar ile sonlandırılan konferans aynı sıralardan okuyarak geçmiş ve iş hayatında başarılı bir kariyer yalamış mezun arkadaşlarının iş tecrübelerini mevcut öğrencilerimize aktarmış olması açısından çok verimli geçmiştir.