26 Mayıs 2017 Cuma

Teknik Elemanların İş Yeri Hakları Konulu Konferans

28 Şubat 2017 Salı 13:16 tarihinde eklendi | 215 defa okundu

27.02.2016 tarihi saat 14.30’da Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencilerine yönelik düzenlenen “Teknik Elemanların İş Yeri Hakları” konulu konferansa bağcılık, yeni üzüm bağları için yer seçimi ve bağ kurulumu konularında danışmanlık yapan ve Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü 2009 yılı mezunlarımızdan olan Sayın Duygu ENGİN konuşmacı olarak katılmıştır.

Konferansta ilk olarak konuşmacının unlu mamuller, salça fabrikası ve bağcılık sektörlerinden iş tecrübeleri ve çalışma koşulları öğrencilere aktarılmıştır. Buna ilaveten,

·         Firmalarda kalite kontrol denetimleri,

·         İşveren ile sözleşme imzalarken dikkat edilecek hususlar,

·         Kıdem ve ihbar tazminatı,

·         İşsizlik sigortası almak için sağlanması gereken şartlar,

·         Ön Lisans sonrası eğitim hayatının nasıl devam ettirilebileceği gibi konulardan bahsedilmiştir.

Konferans öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılması ile sonlandırılmıştır. Mevcut öğrencilerimiz için çok verimli geçtiği gözlenen konferansın sonunda mezun öğrencilerimizin iş hayatında yakaladıkları başarılı kariyerleri okulumuz açısından da büyük gurur kaynağı olmuştur.