17 Kasım 2017 Cuma

Girişimci Destekleri, Gıda İhracatı için Gerekli Belgeler ve Üretim ile İlgili İzinler

13 Mart 2017 Pazartesi 11:36 tarihinde eklendi | 554 defa okundu

06.03.2016 tarihi saat 14.30’da Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencilerine yönelik düzenlenen “Girişimci Destekleri ve Üretim İzinleri” konulu konferansa Antalya ili, Demre ilçesinde faaliyet gösteren MATAR TARIM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nuri KAHYA konuşmacı olarak katılmıştır.

Konferansta ilk olarak milli gelire göre kişi başı gıda harcamaları, kişi başına gıda tüketim miktarları, Türkiye’de sektörel gıda üretim dağılımı ve iş imkânları hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir. Konferansta üzerinde durulan diğer başlıklar ise;

• Gıda ihracatı için gerekli izinler ve gümrükte istenen belgeler,
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan alınması gereken üretim izinleri,
  • İş yeri açma ve çalışma ruhsatı, bitki koruma ürünleri bayi izin belgesi,
  • Hafta tatili ruhsatı, gübre dağıtıcılık belgesi,
  • Zirai ilaç bayi açmak için gerekenler gibi konulardan bahsedilmiştir.

Konferans öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılması ile sonlandırılmıştır. Öğrencilerimizin ilgisi bahsedilen konulara ve konuşmacıya konferans sonrası da devam etmiştir.