Turizm ve Otel İşletmeciliği

19082 defa okundu

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm sektöründe hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olacak veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedefleyen bir yükseköğrenim programıdır.Programın temel amacı, turizm sektörün yapısını ve işleyişini iyi bilen, mesleki otomasyon programlarına ve yabancı dile vakıf, alanında uzman, uluslar arası alanda çalışabilecek nitelikli ara eleman ve yönetici adayları yetiştirmek ve sektöre kazandırmaktır.

Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri üniversitemiz bünyesinde bulunan Araştırma Uygulama Otellerinde uygulama imkânı bulmaktadır. Özellikle öğrencilerin deneyim kazanması için yapılan uygulamalar, öğrencileri aynı zamanda iş yaşamına da hazırlamaktadır. Zaman zaman çevredeki özel sektör işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda da öğrenciler bu tesislerde uygulama yapma imkanı bulabilmektedir.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimizin uygulama alanları:

• SDÜ Eğirdir Mavigöl Hotel Konukevi Araştırma ve Uygulama Oteli
  • SDÜ Isparta Konukevi Araştırma ve Uygulama Oteli
  • SDÜ Yaşam boyu Araştırma ve Uygulama Merkezi Davraz Oteli
  • Sırene Belek Hotel
  • Sırene Davras Hotel

Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında teorik, pratik anlamda bilgi ve beceriye sahip olarak mezun olan öğrenciler "Turizm Meslek Elemanı" ünvanını almaktadırlar. Programdan mezun olan öğrenciler; konaklama isletmelerinde (ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, muhasebe, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları... vb. departmanlarda), yiyecek-içecek isletmelerinde, seyahat acentelerinde (rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe...vb. departmanlarda), havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinde çeşitli pozisyonlarda ara eleman veya yönetici olarak çalışabilirler.

Bu programı başarı ile bitirenler, doğrudan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin İktisat, İşletme ve Konaklama İşletmeciliği lisans programlarına veya ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde aşağıdaki Örgün eğitim veren 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler.

• İşletme
  • İşletme Enformatiği