Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

Programın Amacı ve Kapsamı

Programın amacı kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı vermek ve büro faaliyetlerinde bulunmak üzere görev alabilecek nitelikli, kendisini geliştiren, ara eleman yetiştirmektir.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programını bitirenler “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Meslek Elemanı” ünvanı ile görev yapmaktadırlar. Bu unvan teknikerlikle denktir. Mezunlar ön lisans diploması alacaklardır.

Günümüzde iş hayatında, firmaların üst düzey yöneticileri; firma içi ve firma dışı iletişimini düzenleyen, dokümantasyonunu denetleyen, yabancı dil bilen, işletmecilik ve temel hukuk bilgisi ve becerilerine sahip, konuşma yeteneği kazanmış, toplumsal görgü kurallarını bilen, kültürlü Yönetici Sekreterlerine ihtiyaç duymaktadırlar.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, sadece daktilo kullanabilen ve bazı rutin büro işlerini yapabilen sekreterler ve büro elemanları yetiştirmeyi değil, aynı zamanda, yöneticisinin üretkenliğini mümkün olduğunca arttıracak, zamandan tasarruf etmesini sağlayacak, gerektiğinde yöneticilerini ve kurumunu temsil edebilecek ve bu arada yöneticisinin rutin işlerini hafifletecek, yeniliklere, gelişmelere açık modern sekreter ve büro elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) İle Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

Ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş

Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren; Büro Yönetimi Öğretmenliği, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Bilgi Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri programlarına dikey geçiş yapabilirler.