26 Mayıs 2017 Cuma

Aşçılık

24730 defa okundu

AŞÇILIK PROGRAMI

Eğirdir Meslek Yüksekokulunda, tam donanımlı eğitim mutfağı, uygulama oteli ve uzman eğitmenleri ile uluslararası standartlarda verilen aşçılık eğitimi, öğrencileri doğru tekniklerin uygulandığı mutfak ortamlarına, başlangıç seviyesinde işe girebilmek için hazırlamaktadır.

Aşçılık Programı; aşçılık alanında mesleki ve akademik bilgi ve beceriler kazanmış, yenilikçi, yaratıcı, üretken, dinamik, çalışkan, gelişmeye açık, çok yönlü, nitelikli şefler yetiştirmeyi hedefleyen bir yüksek öğrenim programıdır.

Programın temel amacı; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yiyecek içecek elamanları yetiştirmektir. mutfak planlaması, mutfak organizasyonu yapabilen, menü planlayan, soğuk, sıcak mutfak ve pastane ürünleri hazırlayabilen, dünya ve yöre mutfağına ait ürünleri hijyen ve sanitasyon kurlarına göre pişirebilen mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütüp müşteri memnuniyetine önem veren çalışma ortamını denetleyebilen, gerektiğinde kendi işyerini kurup yönetebilecek nitelikli elamanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Yüksekokulumuz Aşçılık programı öğrencileri üniversitemiz bünyesinde bulunan Araştırma Uygulama Otellerinde uygulama imkânı bulmaktadır. Özellikle öğrencilerin deneyim kazanması için yapılan uygulamalar, öğrencileri aynı zamanda iş yaşamına da hazırlamaktadır. Öğrencilerimiz çevremizdeki beş yıldızlı otel işletmelerinde de uygulama yapmaktadırlar.

Aşçılık Programı Öğrencilerimizin Uygulama Alanları:

  • SDÜ Eğirdir Mavigöl Hotel Araştırma ve Uygulama Oteli
  • SDÜ Isparta Konukevi Araştırma ve Uygulama Oteli
  • SDÜ Yaşam boyu Araştırma ve Uygulama merkezi Davraz Oteli
  • Sirene Belek Hotel-Belek/Antalya
  • Sirene Davras Hotel- Davraz/Isparta

Bu programı başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde aşağıdaki Örgün eğitim veren 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Gastronomi
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi

Aşçılık Programına Sınavsız Geçiş Yapılabilen Meslek Lisesi Alanları:

  • 3544 - Ağırlama ve Gıda Teknolojisi
  • 1072 - Aşçılık
  • 1161 - Besin Teknolojisi-Kurum Beslenmesi
  • 1176 - Besin Teknolojisi-Pastacılık
  • 1589 - Beslenme ve Ev Yönetimi
  • 1589 - Ev Yönetimi
  • 1589 - Ev Yönetimi ve Beslenme
  • 3455 - Gıda Teknolojisi
  • 3339 - Kat Hizmetleri
  • 4547 - Konaklama
  • 4333 - Konaklama Hizmetleri
  • 4348 - Konaklama ve Seyahat Hizmetleri
  • 1161 - Kurum Beslenmesi
  • 2158 - Mutfak
  • 4018 - Otel İşletmeciliği
  • 2205 - Otelcilik ve Turizm
  • 2295 - Ön Büro
  • 1176 - Pastacılık
  • 2295 - Resepsiyon
  • 2295 - Resepsiyon (Ön Büro)
  • 2357 - Servis
  • 2357 - Servis Hizmetleri
  • 2713 - Turizm
  • 3482 - Turizm Endüstrisi Servis Hizmetleri
  • 4113 - Yiyecek İçecek Hizmetleri


"Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkar edemez"
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


BAĞLANTILAR

GENEL


 Okulumuzun Tanıtımı

 

 Misyonumuz - Vizyonumuz

 

 Akademik Yayınlar

 

 İletişim

 

 Telefon Rehberi

 

 Tesisler